diumenge, 7 de novembre del 2010

Montilla i el Barça-Madrid

Es coneixia des de feia temps la data del clàssic, del millor partit de l'any, del millor partit del segle. Però sembla que això no importava gaire a José Montilla, l'encara president de la Generalitat, quan va determinar que el dia de les eleccions seria el mateix dia del Barça-Madrid.

Ningú va entendre aleshores l'elecció del 28-N ni níngú l'enten encara. La diferència, però, és que quan va quedar clarificada la data de les eleccions, encara faltaven dos mesos per arribar-hi. Ara, que ja falta menys d'un mes, comença a crèixer la preocupació, i al contrari del que voldrien els polítics, aquesta no creix perquè la gent no pugui anar a votar, sinó que ho fa perquè milers de persones encara no saben si podran veure o seguir el partit. Montilla, que sabia perfectament que el dia del clàssic era el 28-N, no es va preocupar per un poble, el seu poble, que, per molt que a alguns no agradi, prefereix seguir un Barça-Madrid que no pas unes eleccions. És ara, a falta de menys d'un mes, que la gent es pregunta, podré seguir el partit o hauré d'anar a la mesa electoral? Podré cantar els gols del Barça o hauré de contar vots? Podré patir i cridar o hauré d'aguantar l'avorriment d'estar-me tot un dia assgut a la mateixa taula? Doncs bé, totes aquestes preguntes tenen un sol culpable, el President. Perquè és ell qui decideix quan se celebren les eleccions, i és ell qui va decidir que les eleccions coincidissin amb el gran partit. Potser és que Montilla té ganes de demostrar que en el fons, la política té més pes que el futbol (si és així, el més segur és que surti perdent) o potser és que vol demostrar que futbol i política són compatibles. Però ho són?

La veritat és que des d'un punt de vista informatiu, la coincidència d'aquests dos actes, unes eleccions i un partit de futbol com aquest, poden provocar molts problemes. Per una banda, la realització de programes paral·lels, ja que d'un Barça-Madrid no se'n parla només durant el partit, se'n parla durant setmanes, i la campanya electoral no para (no ho fa ni quan no hi ha eleccions convocades). Per l'altra, i la més greu, el conflicte que es pot produir el mateix 28-N. Perquè a les 21 hores d'aquest diumenge, quan el partit hagi començat i el recompte de vots estigui finalitzant, els periodistes què han de prioritzar, un gol de Messi al minut 23 o la proclama del guanyador de les eleccions? Mirant-ho fredament, diríem que el resultat de les eleccions, però en la societat que vivim, és possible que algú prefereixi escoltar el Mas (més que probablement el guanyador de les eleccions) abans que sentir en Pou o en Puyal emocionar-se pel gol de Messi?

Així doncs, la temeritat del President Montilla ha creat un debat entre la gent, que ha de triar què és més important, si unes eleccions, que ho són però es fan pesades o el partit més interessant del segle, que desperta tantes i tantes passions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada