dimecres, 2 de febrer del 2011

Espectacle lamentable a Antena3

Les notícies d’Antena3 s’han caracteritzat sempre per tractar temes poc interessants per la societat. Destina una part del telenotícies a explicar les notícies que realment importen (declaracions de presidents dels països, eleccions, decisions polítiques importants, conflictes...), i després els presentadors comencen a parlar sobre curiositats i esdeveniments intranscendents com pot ser la plantació de carbasses gegants, o es dediquen a cobrir petits conflictes que afecten petites poblacions espanyoles. A tot això, cal afegir les pèssimes bromes del presentador estrella de la cadena, Matías Prats. I és que pot ser tot lo bon presentador que vulgui, però no és gaire seriós anar fent bromes mentre informes la societat (com a mínim la que mira les notícies a la cadena privada).

Doncs això no és tot, avui al telenotícies d’Antena3 s’han cobert de glòria. Més concretament a la secció d’esports. I és que els realitzadors de la secció d’esports del telediari de la cadena espanyola, no han tingut una millor idea que comparar les declaracions d’un jugador d’Osasuna amb un caçador que disparava amb el seu rifle. La història comença el passat diumenge en el partit Osasuna – Madrid, que els de Pamplona van guanyar per un a zero, deixant el Madrid amb poques opcions per guanyar la lliga. Durant aquest partit, el jugador portuguès Cristiano Ronaldo, en una pica baralla amb jugadors d’Osasuna, va preguntar amb to desafiant a l’uruguaià del club navarrès Walter Pandiani quants diners cobrava. El conflicte verbal, fora dels insults, es va acabar aquí. Però aquest migdia, el jugador d’Osasuna ha criticat durament el comportament del portuguès en roda de premsa.

El fet, doncs, és que als esports d’Antena3 han volgut comparar les declaracions de Pandiani amb els trets d’un caçador (pel fet que el jugador del club navarrès és conegut com “El rifle”). Però el que han fet al telediari ha estat una burrada. En una pantalla dividida en dos, es veia en una banda a Walter Pandiani fent les declaracions i a l’altre el visor d’un rifle apuntant a Cristiano Ronaldo. I després de cada comentari del jugador uruguaià, feien sonar un tret simulant un dispar contra el jugador del Madrid. El que he dit abans, una autèntica animalada.

Hem sembla perfecte que els telenotícies vulguin innovar per apropar-se a tots els públics, però hi ha una frontera immensa entre intentar atreure el públic a base de bromes i notícies més properes al poble, i atreure el públic fent apologia de la violència simulant trets contra jugadors del Madrid. Tot plegat, una ficada de pota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada