dilluns, 31 de gener del 2011

No caiguem a la trampa blanca

Aquest diumenge el Madrid ha deixat passar el primer tren de la lliga. S’ha deixat 3 punts d’or al camp d’Osasuna amb la derrota per 1 a 0, i ha vist com el Barça, el meravellós Barça, ja s’ha escapat a 7 punts (distància que mai cap rival ha aconseguit salvar per emportar-se el títol nacional). Però realment el Madrid està mort?

Es fa difícil creure que un equip com el Madrid pugui dir, a la 21a jornada, que la lliga està dada i beneïda. És impensable que jugadors com Casillas, CR7, Sergio Ramos o el nouvingut Adebayor tirin la lliga amb més de 51 punts encara per jugar-se. I realment, els jugadors no ho pensen, o com a mínim no ho diuen públicament. També és poc probable que un entrenador egocèntric com ell sol com és Mourinho admeti davant la premsa que el seu equip, el que segons ell és el seu gran projecte, regali la lliga amb tan sols 21 partits jugats. I la veritat, és que no ho fa. Defensa a capa i espasa el seu equip i encara creu en les seves possibilitats. Tot i això, el tècnic portuguès ja es va curar en salut a l’inici de temporada, al dir que si no és guanyava res el primer any no passava res ja que el seu era un projecte “a llarg termini”. No tan llarg si es tenen en compte els últims rumors sortits a la premsa esportiva. Però la veritat és que no són els jugadors, ni els tècnics, ni tan sols els directius com Valdano, repudiat per Mourinho, els qui afirmen que el Barça ja té la lliga al sarró.

Que el Barça ja ha guanyat la lliga no ho diuen els jugadors blaugranes, no ho diu Pep Guardiola, no ho diuen els seguidors culés i ni tan sols ho diuen els mitjans més barcelonistes. Els únics que donen ja la lliga al Barça són els encarregats de la premsa madrilenya. Els mateixos Tomás Roncero, Alfredo Relaño i Eduardo Inda que temporada rere temporada comencen l’any dient que aquest sí és l’any del Madrid, són els que ara estan fent una campanya per fer creure als aficionats del futbol que el Barça ja és campió de lliga. Però per què? Doncs molt fàcil, la típica excusa del pessimista. Dir que no, perquè si surt que si és molt millor i si surt que no dius que ja ho sabies. Això mateix és el que estan fent des de la premsa de Madrid. Ara diuen que el Madrid ja no té res a fer a la lliga, primer per fer-se les víctimes, i després, perquè si sona la campana i remunten els 7 punts al Barça o simplement s’hi apropen, a part de què s’ho tornaran a creure, podran dir que ningú confiava en ells i que tothom els donava per morts, però que la “casta” madrilenya és insuperable, quan en realitat són ells mateixos els que s’estan donant per morts abans d’hora. I finalment, perquè si realment es compleixen els pronòstics i el Barça alça el títol de lliga a final de temporada, sempre podran dir que ells ja ho havien avisat a la jornada 21.

Així que ja n’hi ha prou. No volem sentir a parlar des de Madrid que la lliga està perduda. La veritat és que fa molta mandra escoltar aquests comentaris ara per després, si les coses canvien, es comenci amb una nova propaganda de fúria madridista. I encara fa més mandra la possibilitat de poder arribar a escoltar en boca dels Roncero, Relaño i Inda que la majoria els donava per morts (quan en realitat són ells que es suïciden abans d’hora) i al final s’han pogut aixecar. Aquí ningú dóna el Madrid per mort, o almenys no en veu alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada