dimecres, 6 d’octubre del 2010

Els Lakers fan embogir el Palau

Ahir a la tarda els jugadors de Los Angeles Lakers va protagonitzar un entrenament al Palau Blaugrana davant els aficionats que els van anar a seguir. La presència dels Gasol i Bryant va propiciar que el Palau s'omplís de gom a gom, cosa que, malhauradament, passa poques vegades al llarg de la temporada.


La franquícia californiana va voler oferir aquest petit aperitiu als aficionats que no podran anar aquest dijous al Palau Sant Jordi, on els NBA s'enfrontaran al Regal F. C. Barcelona. Aquest partit es juga seguint els actes de la NBA Europe Tour Live, un tour promogut pels americans i que acosta algunes de les millors franquícies de la lliga nord-americana a terres europees, de tradició futbolera, però que veu com entre els més joves el bàsquet es va guanyant un lloc. Així doncs, gràcies a aquest acte promocional, s'ha aconseguit que els actuals campions de l'anell de la NBA s'enfrontin aquest dijous al Barça, que precisament aquest any s'ha proclamat camió de la Eurolliga.
L'entrenament en sí no va ser res de l'altre món, però es tractaba de donar espectacle, i d'això els americans en saben molt, i en un entrenament a un molt baix ritme però amb jugades espectaculars per moments, els jugadors dels Lakers vanaconseguir fer les delícies dels seguidors que omplien el Palau. Els jugadors van entrar a la pista en un marc immillorable, el públic estava disposat a donar-ho tot perquè en Pau Gasol, el jugador més aclamat al saltar a la pista, i els seus companys se sentissin com a casa. La única nota negativa de l'entrenament es va veure abans de començar els exercicis, i és que l'estrella dels Lakers, l'aler Kobe Bryant, no es va vestir de curt per culpa d'unes molèsties al genoll que arrossega ja des de la temporada passada. Això. però, no va evitar que fos aclamat per tot el públic, amb els quals va mostrar una sintonia única, i és que en Kobe en sap molt de quedar bé.
Un cop fetes les presentacions, Phil Jackson, l'històric entrenador de la NBA que compta amb 11 anells de campió com entrenador al seu palmarès (sis d'ells amb el mític Michael Jordan sota la seva tutela), va agafar les regnes de l'equip i els va posar a córrer amb exercicis senzills que no van impedir que el públic quedés meravellat amb la facilitat dels jugadors americans de dur a terme les jugades que els indicava el seu míster des de la banda. Després d'un parell d'exercicis de passes i entrades, l'entrenament va pujar de to, i es van poder veure exercicis de 2x1, 3x2, 4x3 i 5x5. Va ser en aquests exercicis on els espectadors van gaudir més, aplaudint, sobretot, totes i cada una de les canastes anotades per l'ídol local, l'exbarcelonista Pau Gasol, qui al final de l'entrenament va expressar el seu desig de retirar-se, sempre que la forma física li permeti, al F. C. Barcelona. L'entrenament no va ser gaire extens, i els jugadors el van poder realitzar a mig gas, sempre sota l'atenta mirada de Phil Jackson i els seus assistents.



Amb l'entrenament ja copmletat, van ser els jugadors del Regal Barça els qui van sortir a la pista del Palau, coincidint amb els jugadors californians. Aquest moment va servir perquè vells amics es retrobéssin. Pau Gasol va aprofitar per saludar el seu vell amic Juan Carlos Navarro, l'estrella blaugrana que va coincidir amb el noi de Sant Boi durant la seva curta aventura a la NBA a la franquícia dels Memphis Grizzlies, on va estar a punt d'aconseguir el rècord de triples anotats per un rookie. L'entrada dels jugadors blaugranes també va servir perquè tots i cada un dels jugadors saludessin les estrelles dels Lakers, no només en Pau Gasol, sinó també els Bryant, Fisher, Odom o Artest. Un altre dels jugadors destacats va ser Ricky Rubio, un dels blaugranes més solicitats pels amreicans, i és que la qualitat d'aquest jove del Masnou, ja ha trespassat les fronteres americanes, i ha cridat l'atenció de nombroses franquícies de la NBA (cal recordar que els Timberwolves de Minnesota en tenen els seus drets a la lliga americana). Fins i tot Phil Jackson va dirigir unes paraules al jove jugador, i en va destacar la seva qualitat tot i la seva joventut (només 20 anys). Rubio també va ser protagonista involuntari quan un nen, en un exercici per als més petits, li va fer un túnel per driblar-se'l, que va despertar els crits d'admiració dels aficionats del Palau.
L'entrenament es va acabar a les 18:30, i els jugadors van abandonar la pista entre els aplaudiments dels espectadors que encara quedaven al camp. Ara només queda esperar al partit que es disputarà el dijous a les 20:30, amb les entrades esgotades des d'abans que comencés l'estiu. El resultat, una incògnita, cal recordar que el Barça ja ha començat la temporada mentre que els Lakers es troben en plena pre-temporada, i a més, em de tenir en compte un precedent disputat fa dos anys, quan el Regal Barça va anar a Los Angeles per disputar un torneig amb els mateixos Lakers i amb els Clippers, també de Los Angeles. El resultat d'aquell partit va ser de 108-104 pels angelins, amb una brillantíssima actuació de l'escorta català Joan Carles Navarro, que va aconseguir una anotació de 34 punts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada