dilluns, 4 d’octubre del 2010

29-S tacat pel vandalisme

29 de setembre del 2010, els sindicats no pensaven en res més que no fos un gran seguiment de la vaga, que es fes notar arreu de l'estat, paralitzant tots els serveis públics i part dels serveis privats que decidissin seguir també la vaga. Però la realitat va ser una altra, va haver-hi molta gent que va decidir fer vida normal, anant a treballar per portar un sou a casa (cal recordar que les empreses descomptaven un 30% del salari a aquells empleats que seguissin la vaga), però quina va ser la seva sorpresa quan es van trobar amb piquets que els impedien circular per la ciutat, piquets que els impedien viatjar amb transport públic, piquets que recriminaven als comerciants que obrissin els seus negocis, amb insults i paraules pujades de to, i fins i tot amb piquets que per estalviar-se d'anar als comerços a mantenir paraules pujades de to amb els comerciants, van decidir segellar els panys d'alguns negocis amb cilicona. Doncs bé, per molt fort que pugui semblar això, al final no va ser res comparat amb la que van montar un grup d'okupes al centre de la ciutat. Aquests joves d'un grup anti-sistema, portaven ocupant des de ja feia un temps l'antic edifici de Banesto, i els mossos d'esquadra van rebre l'ordre per a poder desallotjar-los el mateix dia 29.
Les forces de seguretat van estar esperant tot el matí a una ordre que no arribava dels jutjats, per poder fer fora de l'edifici els okupes que hi portaven uns dies vivint. La ordre judicial, finalment, va arribar després que alguns okupes decidicin prendre's la justícia per la seva mà, i van incendiar un cotxe de la guàrdia urbana. Aquest acte vandàlic va propiciar que el jutge donés l'ordre de desallotjar l'edifici ocupat, i es va donar inici d'aquesta manera a un enfrontament obert entre les forces de seguretat i els joves anti-sistema, que copmtaven amb l'ajuda d'alguns joves de la resta d'Europa.
L'enfrontament es va anar traslladant a altres punts de Barcelona, i es va acabar saldant amb uns 40 detinguts per vandalisme, desordre públic, i enfrontaments contra l'autoritat, i amb desenes de contenidors cremats arreu de Barcelona i cotxes cremats tant al centre (el de la guàrdia urbana), com en el barri de gràcia, on també es van registrar més de tres incendis de vehicles particulars.

Així doncs, el que havia de ser un dia de vaga normal, amb l'intent per part dels sindicats d'aturar el país, va acabar derivant en un seguit de desperfectes públics que es van saldar amb numersosos incendis i detinguts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada