dilluns, 18 d’octubre del 2010

Crònica d'un segrest anunciat

No m'imaginava un llibre tan impactant quan vaig començar a llegir "Noticia de un secuestro". Gabriel García Márquez ha aconseguit mantenir-me en tensió al llarg de tota la novel·la. L'autor barreja realisme, gràcies a la gran dedicació en la recerca de la informació, amb descripcions minucioses aconseguides per la delicadesa a l'hora de tractar fins l'últim detall relatat pels testimonis. L'autor colombià deixa enrere la ficció emprada en altres obres importants com "Crónica de una muerte anunciada" o "El amor en los tiempos del cólera", per endinsar-se en una història realista que manté el lector alerta en tot moment.
Sincerament, m'ha enganxat molt aquest llibre, l'extrema precisió de García Márquez a l'hora de narrar fins l'últim detall en les descripcions de les "habitacions" ocupades pels segrestats, les descripcions dels sentiments dels personatges, tots aquests detalls que et permeten, inclús, i per sort només momentàniament, posar-te a la pell dels segrestats. Durant el tanscurs de la novel·la et poses a la pell dels segrestats (Maruja, Beatriz, Pacho...), i també entens perfectament com es senten els familiars dels segrestats, que ho viuen, amb patiment, des de la distància.
Una altra cosa que m'ha sorprès de l'obra, és la precisió que es percep, a través de la fantàstica narració de García Márquez, en les actuacions dels segrestadors, amb moviments calculats fins l'última centèsima, i amb una sang freda a l'abast de molt pocs per portar a terme aquests segrestos. Una sang freda que ha permès al propi autor de l'obra, endinsar-se en les vides dels segrestats i els seus familiars, per tal de narrar a tot el públic les vivències tan dramàtiques, capaces de posar-te el cor en un puny.
Així doncs, recomenaria aquest llibre a tots aquells que es vulguin endinsar de ple en el món dels segrestos. Gabriel García Márquez ha aconseguit, almenys amb mi, posar els lectors en la pell dels segrestats. L'autor colombià ha aconseguit, amb aquesta obra de recerca i precisió, allunyar-se del món de fantasia on tot pot passar, per introduir-se de ple en la vida real d'unes persones que van patir el que no està escrit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada