dilluns, 20 de desembre del 2010

I ARA QUÈ?!

Des de Madrid s'entesten a dir que els catalans som molt nostres, que no tenim esperit col·lectiu, que som uns insolidaris. Des de mitjans com TeleMadrid, se'ns ha arribat a acusar de nazistes pel simple fet de voler defensar una identitat pròpia, una comparació massa dura com per quedar-se impune. Lo trist és que ens comparin amb el nazistes els mateixos que no dubtarien en alçar el braç dret si veiéssin passar davant seu personatges tan nefastos com Franco o el mateix Hitler. L'adjectiu, però, que es relaciona més amb els catalans és el de tacanys i rates, un adjectiu que ens hem guanyat a base de reclamar simplement allò que considerem nostre, i és que tot i ser una de les comunitats que paguem més impostos, som també una de les comunitats autònomes que ens emportem menys diners.
Doncs bé, a tots aquests que consideren els catalans una colla de nazis tacanys, que es mengin les seves pròpies paraules, perquè el poble català ha demostrat un altre any la seva gran generositat recaudant 7.246.114 d'euros per a la Marató de TV3 dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Amb aquesta xifra, s'ha aconseguit un nou rècord de recaudació, demostrant que els catalans estem solidaritzats amb els problemes que ens envolten. En una gala de més de quinze hores dirigides per Albert Om, protagonistes i testimonis van donar les seves impressions sobre aquestes lesions adquirides. Multitud de personalitats i personatges de l'esfera pública van fer acte de presència al plató de la Marató, Dani Alves, jugador del Barça, va voler aportar el seu granet de sorra, la cantant alemanya Oceana va voler oferir la seva fantàstica veu per la causa benèfica, i altres protagonistes de TV3 com en Tomàs Molina, presentador de El Temps, Josep Cuní, presentador dels Matins i presentador de la darrera Marató o Helena García Melero, que participa en el programa del Cuní, també van voler actuar per la causa. A més de les diferents actuacions al plató, es van celebrar altres actes per la Marató, com una trobada solidària a La Maquinista de Barcelona, el tradicional partit de futbol que enfronta periodistes i actors que enguany s'ha dsiputat al Nou Sardenya, estadi de l'Europa, o diferents actes per diversos pobles de Catalunya amb l'objectiu de recaudar diners per la ocació.
Així doncs, la Marató de TV3 va resultar ser un altre èxit flagrant. Felicitar des de la meva humil posició els organitzadors de l'acte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada