dijous, 30 de desembre del 2010

Així va el país

"Espanya va bien" afirmava durant la seva època de president José María Aznar. Però realment Espanya va bé? Doncs la veritat és que avui en dia no gaire. La crisi econòmica ha desvestit les mancances espanyoles per mantenir una economia massa dependent del mercat internacional, en educació continuem a la cua mentre els polítics es feliciten per mantenir-se per davant, només, de Portugal i Grècia. I per si fos poc, els encarregats de dirigir el país, no només el govern de Zapatero sinó també l'oposició que lidera Mariano Rajoy, tan sols es preocupen de tirar-se plats al cap entre ells, mentre la societat està cada vegada més i més disconforme amb les polítiques aprovades. És més que probable que a les pròximes eleccions generals, que en principi s'han de celebrar el 2012, hi haurà un canvi de govern i el líder del PP Mariano Rajoy es farà càrrec del país, però això no garanteix que les coses vagin a millor.


No, les coses no aniran a millor, i encara menys després de veure com la principal font d'educació i culturalització de la societat (deixant de banda l'escola), la "fantàstica" televisió, pren decisions com les d'eliminar la CNN+ per donar pas a l'immens programa Gran Hermano 24 horas. La fusió entre Tele5 i Cuatro va ser molt sonada quan es va produir i les primeres conseqüències no es van fer esperar. Sense anar més lluny, a priori els partits de la selecció espanyola de futbol durant el darrer Mundial de Sud-Àfrica els havia de donar la cadena Cuatro, però amb la fusió, Cuatro va cedir els drets d'emissió dels partits d'Espanya a Tele5. Cuatro, doncs, es va haver de conformar amb partits de seleccions d'altres països després de passar-se els mesos anteriors al mundial anunciant els partits de la roja. Una altra de les conseqüències de la fusió entre les dues cadenes ha estat l'acomiadament de Ignacio Gabilondo, que fins al moment presentava el telediari de la nit a la cadena Cuatro. Una altra conseqüència, inevitable, és que Cuatro passa a formar part del grup de telecomunicacions de Silvio Berlusconi, primer ministre italià.
A part de les conseqüències anunciades, també estan apareixent rumors de més canvis. Un d'aquests possibles canvis podria afectar a la catalana Anna Simón, una de les col·laboradores de Tonterías las justas, programa dirigit per Florentino Fernández.

Però a falta de més sorpreses, la conseqüència més sonada ha estat la d'eliminar l'emissió de CNN+ Espanya per passar a emetre el fabulós programa Gran Hermano 24 horas (per si no en tenissim prou amb tres hores diaries). Aquest canvi de programació, doncs, evidencia la falta de cultura que governa aquest país. És cert que CNN+ no tenia una audiència molt elevada, però el fet de canviar un programa informatiu per un show tan deplorable com és Gran Hermano posa de manifest que en aquest país el que agrada a la majoria i el que ven és la porqueria, la ignorància i la mediocritat. I així, si em perdoneu, un país no pot anar bé.

1 comentari: