dimecres, 30 de març del 2011

Confiança "massa" cega

A principis de setmana van sortir a la llum unes suposades actes provinents d’ETA, on s’hi reflectien unes possibles negociacions del grup terrorista amb el govern espanyol. El fet que sortissin a la llum algunes declaracions i promeses del govern que beneficiarien els etarres, ha provocat un nou conflicte entre el govern Zapatero i la oposició del Partit Popular.

En aquestes actes, suposadament verídiques, hi apareixen promeses d’apropament de presos etarres cap al País Basc, un dels principals ítems que defensa la banda terrorista, i també promeses d’alliberar en secret aquells presos que tinguessin problemes de salut, perquè poguessin ser atesos. Davant d’aquestes filtracions, el Partit Popular no ha dubtat ni un moment en criticar el paper de Zapatero en aquest tema. Els populars critiquen durament que el govern no hagi dit mai res sobre aquestes possibles reunions amb ETA, i els critica que negociessin amb els terroristes bascos.

Però senyors! Aquestes suposades actes les ha posat a la llum la mateixa banda terrorista. Han estat els etarres qui han distribuït aquestes suposades declaracions d’alts dirigents del partit socialista. I el PP se les creu com si res, com si les actes les hagués ensenyat el “gran” José Maria Aznar, ex líder popular. No dic que aquestes actes siguin falses, o que tot el que es diu i surt reflectit en aquests papers sigui mentida, però trobo lamentable que un partit que aspira a governar el país, un partit que a priori lluita contra el terrorisme, es cregui abans les paraules d’uns terroristes que les paraules del govern del seu propi país. Simplement lamentable.

Reitero, no se sap si aquestes actes són o no verídiques, però el que em sembla molt trist és que mentre no es demostri si són veritablement promeses que va fer el govern, el PP es cregui més una banda terrorista a la qual porta tota la vida criticant, que no pas el govern que intenta dirigir el seu país.

1 comentari:

  1. El pitjor de tot, crec jo, és que un partit es limiti a criticar, criticar i criticar totes i cada una de les accions del govern. Si es tracta de reunions per tal d'eliminar un grup terrorista, ho critiquem. Si es tracta d'una crisi econòmica que ha afectat a quasi tot el món, ho critiquem. La questió és criticar, pensar que a partir d'això, debilites el rival i presuposes que tu, com que ets millor, sortiràs elegit.

    Dic jo, per què, enlloc de donar la tavarra dia sí, dia també, el PP no es limita a reflexionar i estudiar cada una de les situacions i àmbits estatals, i un mes abans de les eleccions diu, mireu, aquest problema es soluciona d'aquesta manera concreta, i si em voteu, crec que així ho solucionaré.

    A mi els Rajoy, Esperanza i companyia, de confiança, no me'n donen cap. Per què? Crec que se l'han guanyat solets. Cada cop que ells i persones del seu partit obren la boca, tenim polèmica.

    Possiblement, i finalitzo, l'actual govern haurà fet coses malament, no ho nego, però crec que no es pot dubtar de la seva honestedat i de la seva bona intenció. Recordo aquelles reunions d'El Bigotes, amb el George i el Tony, aquells atemptats de l'11 de març, aquells accidents amb un petroler a Galícia... enfi.

    ResponElimina