divendres, 11 de novembre del 2011

Matança indígena a la regió de Pastaza

Ecuador, 11 de Novembre de 2011

La ONHAE culpabilitza les empreses que exploten la selva dels brutals assassinats 

Un grup d’indígenes Tigüino va assessinar brutalment un grup d’indígenes Tagaeri al sud de la regió ecuatoriana de Pastaza, en un sector pròxim a Lorocachi, segons s’ha informat des de la Organización de la Nacionalidad Huaorani de la Amazonía Ecuatoriana (ONHAE). Tots dos grups indígenes formen part de la mateixa comunitat, els Huaorani.. La Confederación de Nacionalidades Indígenas de Ecuador (CONAIE), ha informat que la xifra de víctimes oscil•la entre les 52 i 60, entre les quals hi ha homes, dones i també nens. 

Una imatge dels indígenes Tagaeri
Font: spiiderweb.blogspot.com

Una comissió integrada pel governador, Antonio Ramírez Serrano; el fiscal, Gabriel Moratini del Nido; i el cap de policia de Pastaza, Vicente Asevedo Ruiz, va intentar arribar amb helicòpter al lloc dels fets per mirar de confirmar el número de víctimes, però els va ser impossible aterrar a la zona on es troba la comunitat Huaorani. 

Armando Boya, president de la ONHAE, ha responsabilitzat directament d’aquest acte les empreses d’explotació de la fusta, i les acusa de voler ampliar la seva àrea d’intervenció forestal a la reserva dels Tagaeri. La regió on s’ha produït la tragèdia es troba dins el Parc Nacional de Yasuní, del qual 700.000 hectàries van ser declarades pel govern ecuatorià com a Zona Intangible. La declaració es va fer després que la UNESCO reconeixés el parc com a Bio-reserva i Herència Cultural, i la seva intenció era evitar l’explotació d’aquesta zona natural.

Oriol Cortés Gispert

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada