dissabte, 22 d’octubre del 2011

El Barça es topa amb el mur Varas

Fins i tot els grans equips tenen negres nits. I avui ha sigut una d’aquestes nits pel Barça, una nit on tot sortia del revés. El domini dels de Pep Guardiola ha sigut aclaparador durant tot el partit, i han disposat de molt bones ocasions per marcar (amb un penal inclòs), però s’han topat amb un Sevilla molt ordenat i amb un porter, Javi Varas, inspiradíssim.

Iniesta davant Varas, un autèntic mur 
al partit d'avui. Font: www.sport.es
Ja va avisar el tècnic blaugrana a la roda de premsa prèvia al partit que Marcelino, tècnic del Sevilla, sempre havia entrenat equips molt competitius i ben ordenats defensivament. I no li faltava raó a Guardiola, els andalusos han teixit una teranyina que ni tan sols el millor equip del món ha pogut desmuntar, i les poques vegades que s’han pogut plantar dins l’àrea petita,ha aparegut el porter andalús per esvair qualsevol ocasió de gol. Els blaugrana ho han anat provant durant tot el partit, amb l’aparició constant dels laterals brasilers Alves i Adriano per les bandes i amb la màgia d’Iniesta, Xavi i Messi pel centre de l’atac. L’aglomeració de futbolistes visitants a la frontal de l’àrea, però, ha fet molt difícil les combinacions del conjunt local, que arribava amb molta facilitat fins a tres quarts de camp, però desprès no sabia què fer amb la pilota. Les ocasions del Barça han anat arribant amb compte gotes, Iniesta ha enviat una pilota al travesser després d’una gran passada de Messi, i ha disposat de dues ocasions més, totes dues anul·lades per l’actuació de Javi Varas. El crack argentí també ha disposat de dues bones ocasions, un xut de falta que ha sortit fregant l’escaire sevillà, i una internada a l’àrea que ha acabat amb un xut amb la cama dreta que el porter ha refusat a córner. El temps ha anat passant fins arribar al minut 45 de la segona part, i l’àrbitre, Iturralde, ha afegit 4 minuts. Ha sigut al temps afegit quan s’ha produït la jugada clau del partit. Iniesta, després d’una combinació amb Villa a la frontal, ha estat derribat dins l’àrea de penal i l’àrbitre no ha dubtat en senyalar la pena màxima. A partir d’aquí, ha començat el xou dels visitants. Messi ja estava preparat per xutar quan ha aparegut a escena Kanouté, que intentant desconcentrar Messi, ha desplaçat la pilota i ha sigut castigat amb targeta groga. Quan l’ordre ja s’havia restablert, el davanter del Sevilla s’ha encarat amb Cesc i l’ha agafat pel coll, acció que ha sigut castigada amb vermella directa. Amb Kanouté ja fora del terreny de joc, Messi ja estava preparat per llençar el penal, davant, només la oposició del porter visitant. Javi Varas, però, estava tocat pels àngels, i ha aconseguit aturar el penal llençat per l’astre argentí, erigint-se en l’autèntic protagonista del partit. El 10 blaugrana n’ha tingut una altra en un xut de falta al darrer minut, però la pilota ha estat refusada a córner i l’àrbitre ja no l’ha deixat servir i ha xiulat el final del match.

Messi no ha tingut el dia avui.
Font: www.sport.es

SEVILLA, GRAN O PETIT?

Guardiola va dir divendres passat que “el Sevilla, al contrari del que pensa el president andalús, és un equip gran”. Doncs bé, en el partit contra el Barça, l’equip sevillà ha donat la raó al seu president i s’ha mostrat més bé com un equip petit al Camp Nou. Ha jugat tot el partit defensant-se, sempre amb 10 homes al propi terreny de joc i tancant molt bé els espais interiors de l’atac blaugrana. A més a més, han estat perdent temps al llarg del partit, ja des del primer minut (el porter visitant fins i tot ha vist targeta groga per pèrdua de temps). Però per si no n’hi havia prou, l’actuació final dels jugadors sevillans, sobretot la del davanter Kanouté, ha sigut lamentable, mostrant una falta total d’esportivitat. És veritat que contra el Barça, jugar a l’atac pot ser un suïcidi, però d’un equip “gran” com el Sevilla, se n’hauria d’esperar alguna cosa més que no simplement defensar-se. Ara només tinc un dubte, quan juguin contra el Reial Madrid, el millor equip al contraatac, també es tancaran al darrere per evitar les contres, o atacaran com si res, descobrint-se les esquenes?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada